Remoteswitch RS2000

Remoteswitch RS2000

Remoteswitch RS2000-GSM/GPRS är en styrenhet med inbyggd GPRS-enhet.

Via GSM-nätet kan den kommunicera mot styrservern och den ligger alltid uppkopplad mot nätet. Detta gör att man erhåller övervakning på systemet kontinuerligt och genom den dubbelriktade kommunikationen får man kvittens på utfört kommando tillbaka in i systemet.

 • Switchen har naturligtvis vårt unika säkerhetstänkade rakt igenom, som gör att den tänder och släcker belysningen genom ett astronomiskt ur vid utebliven styrsignal.
 • Enheten har 3 reläugångar med möjlighet att ansluta ytterligare 5st via hjälprelän.
 • Enheten är försedd med en serieport där enheten kan kommunicera med tilläggsutrustning som ex. dimmersystem,
  mätvärdesinsamling, larm och ljusvärdesinformation.
 • Digitala eller analoga ingångar finns via extra expansionskort.
 • Systemet kan styras från vår webbaserade programvara, läsplatta, telefon eller bärbar dator.
 • Enheten är endast 4moduler bred (70mm) vilket gör den unik på marknaden och gör att den passar i alla kapslingar
  vilket gör den lätt att installera.

Remoteswitch är framtagen speciellt för att uppfylla de krav som finns för gatubelysning.
Enheter kan styra gatubelysningen även om något fel på övriga enheter, såsom ex. styrserver, modem eller GSM-nätet skulle uppstå. För att kunna uppnå denna säkerhet har vi skapat en egen intelligens i enheten, vilket gör att den själv kan avgöra om det skall vara tänt eller släckt vid alla tidpunkter.

 

Webbportalen

När man lägger in sin information i webbprogramvaran om hur det skall vara tänt, exempelvis nattsläckning, kommer denna
att skicka över info till enheten som då kommer att tända och släcka utan att ytterligare utsändningar behöver göras.
Den innehåller ett flertal kalendrar som anger när det skall vara tänt/släckt, samt att den räknar ut solens position för upp/ner-gång
vid aktuell longitud / latitud. Vid strömavbrott upptas aktuellt gällande driftläge efter avbrottet.

 

 

Webbaserad programvara
Programvaran ligger på en server som hanteras av LightSystems och kan nås från vilken internetansluten enhet som helst via webbläsare.
Systemet kan indelas i olika behörighetsgrader som medför att man kan begränsa vissa användare till vissa åtgärder och utvalda switchar. Kalendrar finns för solens upp/nedgång, veckoscheman och temporära styrningar. Mottagarna är uppbyggd enligt ett trädsystem i programvaran för att få en enkel hantering och överskådlig bild av var de är placerade. Antal delområden kan fritt defineras och detsamma gäller underområden till delområden. All information lagras i realtid.

Rapportgenerator
Rapportgeneratorn ger dig möjlighet att få rapporter från systemet, tex. brinntid på olika Remoteswitchar, nodlistor mm. Periodiskt kan rapporter automatiskt skapas och skickas via e-mail. Rapporterna skapas i format som kan läsas av de flesta kalkylapplikationer. Det gör att man mycket enkelt kan skapa egna rapporter, förutom de som redan finns inlagda. Man kan naturligtvis gå in i programvaran och få utskrifter av rapporter på traditionell vis

Yttre styrmöjlighet
För service ute i fält finns möjlighet att med sin smartphone styra systemet via webbportalen, där alla man når alla inställningar.

Ljusmätare
Att den lätt kan installeras utan dyra kabeldragningar är också en stor fördel. Vår ljusmätare avsluts via internet. Detta gör att om man har för mycket störljus vid den plats man installerat ljusmätaren, kan man flytta den till någon annan byggnad som har internetaccess. Den kan också anslutas till lämpligt kabelskåp. Även flera ljusmätare kan användas för att täcka hela kommunen om så önskas. Separata inställbara värden från 0-50 Lux ger Er möjlighet att trimma systemet så Ni får optimal tändning och släckning.

Kompetens
Företaget har marknadens längsta erfarenhet inom detta område, då vi även utvecklade Cetronics (Neutron) Radioswitch. LightSystems har egen kompetens för att kunna ge support på alla ingående delar. Vi har utvecklat produkten samt all programvara i egen regi, vilket gör att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar. Vår mätutrustning för att kontrollera signalstyrkan på radiosignalen borgar för att Ni får en kontrollerad montering på alla ställen.

Programutveckling
Vi utvecklar hela tiden aktivt vårt styrsystem för gatubelysning. Detta garanterar att våra kunder alltid kommer att kunna få det senaste och mest lättanvända systemet. Allteftersom operativsystem och datorer utvecklas, är det ett måste att utvecka programvaran i samma takt.

Utbildning/Driftsättning
Målet för utbildningen är att ge en skarvfri övergång till det nya systemet, samt att deltagarna efterutbildningen problemfritt skall kunna hantera mjukvaran och montera switchar samt lägga upp grenverk/noder i kommunen.

 • Då våra enheter är intelligenta, så kan dessa programmeras och sättas upp i förväg. Detta innebär att vi direkt efter färdig utbildning kan köra skarpt läge omedelbart.
 • Enheternas intelligens gör att de kan tända/släcka riktigt efter solens upp/nedgång direkt när de monteras upp i styrskået. När styrdatorn kopplas in kommer den bli överordnad enheterna.
 • I utbildningen ingår strukurtänkade, att lägga in enheter i systemet så man uppnår en framtidssäker lösning med möjlighet att expandera med ytterligare enheter och moduler.
 • Vi kommer att gå igenom samtliga funktioner i programvaran och hur dessa används.
 • I normalfallet räcker en dags utbildning på plats för att få grunderna. Därefter kan de flesta frågor hanteras via vår telefonsupport och programmanual.